Spárga krémleves 6 lépésben

img_20200505_1708323982239399689547678.jpg

1. Készítsük elő a hozzávalókat: spárga, hagyma/zöldhagyma, krumpli, fokhagyma, szerecsendió és édeskömény levél (vagy ízlés szerint más fűszer), kókusztej/főzőtejszín, a só lemaradt a fotóról, bocsi. A mennyiségek szintén ízlés szerint változtathatóak a fotóhoz képest.
2. A spárgákat dekapitáljuk és a fejeket egyelőre félretesszük a szerecsendióval és az édeskömény levéllel (friss kaporral szuperül helyettesíthető) együtt.
3. A többi hozzávalót feldaraboljuk, sózzuk és szerecsendiózzuk, majd megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi, 10-15 percig, nem tovább.
4. 10-15 perc után levesszük, összeturmixoljuk, majd visszatesszük főni még 2-3 percig a spárgafejekkel együtt – így ezek finom roppanósak maradnak.
5. Amikor ez a néhány perc is letelt, hozzáöntjük a kókusztejet/főzőtejszínt, ízlés szerinti mennyiséget (én csak keveset tettem, 0,5-1 dl közötti mennyiség lehetett), ezzel együtt még 1-2 percig főzzük és KÉSZ.
6. Tálaláskor levesgyöngyöt, pirított kenyeret, reszelt sajtot szórhatunk rá, és az édeskömény leveleket ekkor tesszük a tetejére – a fotón épp csak dísznek tűnik – ez a stúdió verzió volt, a live verzióban fél marékkal tettem magamnak, mert imádom a két ízt együtt (új felfedezés).

JÓ ÉTVÁGYAT!!!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s