SPÁRGA

A spárga legideálisabb szerepe a “falatka” (vagy ujjétel, finger food, ahogy akarjátok). Viccesen néz ki, a gyerekek élvezni szokták, és könnyen meg tudják fogni és harapdálni.
Egészséges is? Naná! Tele van C vitaminnal és rostokkal, B vitaminokkal, vas és folsav tartalma is jelentős.
Adható: HT+2/4 hónap, attól függ, mennyire viseli jól a baba a “gázos” ételeket. Gyakorlatilag a brokkoli és karfiol után mehet.
Bio vagy nem bio? A spárga nem tartozik a szennyezett növények közé, a bio verzió vásárlása nem fontos.
Kinézet: vásárláskor vizsgáljuk meg a hegyén a kis virágokat. Ezek kemények, feszesek kell legyenek, semmiképp nem fonnyadtak vagy puhák. Előfordul a zöld változaton kívül fehér és lila verzióban is. Az ízük között nincs nagy különbség, úgyhogy inkább csak az ebéd színvilágának feldobására jó.
Fás rész kiszűrése: miután hideg vízben megmostátok a spárgát (főként a csúcsát), megfogjátok kb köZéPen egyik kézzel, a tövénél a másik kézzel, és elkezditek hajlítani, amíg el nem törik. A spárga így “mutatja meg”, honnan kezdődik a fás rész. A hegyét tartalmazó fele mehet a babának. A fás részt (ha nem vagytok lusták) meg lehet hámozni és pl. levesbe felhasználni. Minél fiatalabb és frissebb, annál kevesebb a fás rész.
Lehet főzni, párolni, sütni (olajban vagy vajban), pürésíteni vagy darabosan hagyni, csirkével, krumplival, lencsével, rizzsel…..satöbbi satöbbi, a sort ti folytatjátok!!!!

img_20180327_1300272560752463329068710.jpg

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s