Cukkini krémleves

Cukkini krémleves.

Fotórecept 9 lépésben 🙂
img_20200421_100455_0255655673861801746575.jpg

Sokan mondják, hogy a receptes oldalakon ritkán lehet alapételeket megtalálni, egyszerű recepteket. Összekaptam magam, és hoztam egyet: a világ egyik legegyszerűbb, egyik leggyorsabb és egyik legfinomabb krémlevese, mely a gyerek korától függően kis változtatásokkal gyakorlatilag bármelyik korosztálynak adható.
Hozzávalók:
*egy sárgarépa (mérete legyen attól függő, mennyire szeretnénk édeskésre a végeredményt): legyaluljuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn, vagy szeletelve is jó, csak picit hosszabb lesz a főzés ideje – a végén úgyis turmixoljuk.
*tavasszal zöldhagyma, télen akármilyen hagyma, a legkisebbeknek hagyma nélkül: felvágjuk minél kisebbre
*2 kisebb cukkini. Ha kicsi, fiatal a cukkini, ne hámozzuk meg, hisz magva is nagyon lágy, és mert a cukkini a héjában tárolja a tápanyagokat. Ha egy nagy, idősebb cukkinink van, akkor hámozzuk meg és szedjük ki a magvait, főleg kisebb gyerekeknek. Ezután a cukkinit ugyanúgy feldaraboljuk, mint a répát.
*egy burgonya. Ez simán kihagyható, én sűrítőnek szoktam beletenni, mert a család úgy szereti.
*fél zöldség-leveskocka, abban az esetben, amikor NEM BABÁNAK ADJUK, és ha intenzívebb ízt szeretnénk
*sok sok kapor – ha nincs friss, akkor szárított
*főzőtejszín/tejföl/kókusztej – ízlés szerint

Elkészítés: a fenti hozzávalókat, az utolsó tétel kivételével, egy fazékba tesszük és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Vigyázat, ennél több vízzel nagyon ízetlen lesz!!! Ne aggódjunk, hogy túl sűrű lesz, a cukkini víztartalma elég nagy ahhoz, hogy leves főjjön belőle. Ízlés szerint sózzuk és 10 percig főzzük (ha darabokra vágtuk a sárgarépát, akkor kellhet 15 perc is, ellenőrizzük). Ezután botmixerrel krémesítsük, vagy ha rendelkezünk nagy turmixgéppel, abban is működhet. Visszatesszük a tűzre és hozzáadunk egy kis főzőtejszínt vagy kókusztejet, ki mit szokott használni. Ezzel is csínján bánjunk, nem akarjuk, hogy átvegye az ízt a tejszín. Ezzel főzzük még 2 percig, és KÉSZ.
Nagyobbaknak levesgolyóval, kisebbeknek csak úgy natúrban tálaljuk.
Jó étvágyat!!!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s