UBORKA

on

img_20190702_1848378550681366557248512.jpg

Nagyon sok pozitív tulajdonsággal bír, egészséges is, ideális LENNE babáknak, ha jól felhasználható lenne….mégis írunk róla, mert vannak ám itt nagyobb babák is, akik rágni tudnak és nyersen is fogyaszthatják már
Sokkal magasabb a tápértéke, mint azt az ember gondolná, tele van vitaminokkal (elsősorban A, B5, C és K vitamin), ásványi anyagokkal (magnézium, foszfor, mangán), antioxidánsokkal, alacsony a telített zsír, koleszterin és nátrium tartalma, remekül hidratál (nyáron ez fontos, és pont nyáron terem!), gyomorpanaszokra gyógyír, természetes fájdalomcsillapító, és még külsőleg is használható egyes bőrproblémákra (égés, rovarcsípés, kiütés)!!!
Az uborka 95%-ban víz. És pont ez az, ami miatt remek, de nem ideális babaeledel, mert bármit csinálsz vele, a víz az víz marad…szóval ez egy nyers eledel.
Adható: HT+2 hónaptól főve, párolva vagy sülve, HÁMOZVA. Nem túl finom így, úgyhogy keverjétek más zöldségekkel vagy gyümölcsökkel, vagy akár joghurttal. Jó adaléka egy finom nyári smoothie-nak. Vagy vártok HT+4 hónapig, amikor már bátrabban adható nyersen pürésítve (kis joghurttal, kaporral isteni), vagy vártok addig, amíg biztonsággal tud rágni a gyermek, és akkor mehet natúrban, egyenesen a gyerek kezébe!
Magok: Ha nagyok, távolítsátok el őket!
Nem erős allergén, úgyhogy nyugodtan adható, és nem is nagyon vegyszerezik, úgyhogy nem fontos bio-t venni belőle. Szezonban. A kígyóuborka, ami egész évben kapható, más tészta Abból a piciknek keressetek biológiailag tisztát!
Tipp: fogzáskor tökéletes rágóka a lehűtött uborka!!! Csak vigyázzatok, jó vastag szelet legyen, te törjön le belőle egy darab sem, vagy tegyétek etetőhálóba!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s