Mini muffin

Azaz…hogyan használjuk fel az esetleges megmaradt gyümölcsös bébiételt? Vagy, az én esetemben, a zacskós gyümölcspürét, tudjátok, amit a gyerek kiszopogat a tasakból.
Szóval az történt, hogy a gyerekem, aki imádta ezeket a tasakos püréket, ősz közepe táján egyik napról a másikra úgy döntött, hogy már nem szereti többé. Úgyhogy elkezdtem odaadogatni a felhalmozott készletet, de valahogy megmaradt 2 tasaknyi. Gondoltam, jó lenne felhasználni valamire, még mielőtt lejárna a szavatossága.
Készítettem már sütit az üveges pürékből, annak a receptjét feltettem a facebook-os csoportba, de most egy picivel mást akartam kipróbálni. Néhány nappal ezelőtt vásároltunk szilikon mini muffin formát. Azaz….na jó, bevallom, praliné forma, csak én neveztem el mini muffin-nak, mert pralinét nem szoktam készíteni (és nem is áll egyelőre szándékomban). 3 darab volt a csomagban, egy “tipikus” praliné alakú, egy szívecskés, és egy állatos. Hát én ezekben sütöttem ki a következő masszát:
Hozzávalók (mini adag):
*100 g liszt
*fél csomag sütőpor
*35 g cukor (én kókuszvirág cukrot használtam)
*csipet só
*1 tojás
*60 g puha vagy olvasztott margarin/vaj
*50 g apróra darabolt étcsoki (vagy tejcsoki, de akkor nem kell cukor, vagy lényegesen kevesebb)
*100 g gyümölcspüré
Elkészítés:
A száraz összetevőket egymással összekeverjük. Ehhez hozzátesszük sorra a folyékony összetevőket, jól összedolgozzuk robotgéppel, és a formákba kanalazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (160, ha légkeveréses) és 20 perc alatt készre sütjük. Amikor legalább félig kihűltek, könnyen kivehetőek a formákból.
Készítettem 2 hagyományos méretű muffint is, csak az összehasonlítás végett 🙂 a szívecskés formába már nem jutott massza….majd legközelebb!

img_20180213_1515212083723928.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s