Töltött csirkemell

Ennek az ételnek nincs különösebb sztorija 🙂 hétvége, gyerek kimegy apával szánkózni, anyának van ideje 10 perccel többet pöcsölni az ebéddel…ezért anya úgy dönt, készít valamit, ami jól néz ki, ami azt a benyomást kelti, hogy sokat dolgozott vele, valójában nagyon hamar kész van, és amíg a sütő elvégzi azt a +10 perces melót, addig anya kifesti a körmeit, miközben megnéz egy részt A szívek szállodájából/Vikingekből, kinek mi 🙂
Töltött csirkemell babáknak? Hát hogyne! Amikor kész van, sima ügy pürésíteni vagy darabolni, nagyon puha, könnyen kezelhető!
Adható a babáknak: 8-9 hónapos kortól, az összetevők bevezetése után! (a csirkemellet és a sajtot általában erre a korra már bevezetik a babáknak).
Hozzávalók:
*1/2 kg csirkemell (ha filézve veszed, MÉG 8 percet megspórolsz!)
*fél piros kaliforniai paprika (vagy kápia)
*1-2 szelet grill sajt
*4 cikk fokhagyma
*1 kisebb fej zöldhagyma (de akármilyen hagyma megteszi)
*mindenféle maradék zöldség, ami előkerül a hűtőből (nálunk csak sárgarépa és uborka volt)
*olíva olaj
Elkészítés:
A csirkemellet filékre vágjuk és kiklopfoljuk. A paprikából, zöldhagymából és a sajtból ujjnyi darabokat vágunk (hosszra és szélességre is értve). A grill sajt azért jó, mert nem olvad szét, így nem folyik ki. Vesszük a csirkemellet, lekenjük egy kis olíva olajjal, bele helyezünk 1-1 paprika, hagyma és sajt csíkot, feltekerjük, és hústűvel/hurkapálcával/fogpiszkálóval összetűzzük. Kikent tepsibe (olíva olajjal a legjobb) helyezzük a kis csomagokat, és köré-alá-fölé szórjuk a különféle zöldségeket, illetve a maradék sajtot, ha van. Ha nem akarunk külön köretet készíteni, burgonyával körbe pakolhatjuk, akkor az is meglesz (nekem maradt előző napról zöldséges kölesem). Zöldfűszer keverékkel megszórjuk, ha a keverék nem sós, akkor ízlés szerint sózzuk, és készen is áll a sütésre. Ekkor így nézett ki:

img_20180114_1121461277517993.jpg

Alufóliával lefedve kb. 35 percre sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, 180 fok), majd levesszük az alufóliát, és még 10 percre visszatéve pirítjuk. Ezzel a résszel vigyázzunk, ha nem eresztett az egész elég levet (néha megtörténhet, egyszer már tapasztaltam ilyet, házi csirkével), kiszáradhat!
Ez nem száradt ki, isteni lett!!!
…és ilyen volt a sütőből kivéve, jó étvágyat hozzá!

img_20180114_150525342098781.jpg

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s