ÉDESBURGONYA

img_20180309_183848-01200170196.jpegElső dolog: SEMMI köze a burgonyához 🙂
Édesburgonyát a babáknak? Igen!! Anyáinktól sose hallottuk? Nem baj 🙂 A babák általában szeretik az édesburgonyát 🙂

A lényeges dolgok: NAGYON magas tápértékű, és amilyen csúnya, olyan elképesztően finom. Magas az A vitamin és a béta karotin tartalma, sok kálium van benne, E vitamin, kálcium és folsav. A NAHL (Táplálkozási Egészségügyi Levél a szó szerinti fordítás, tudom, hülyén hangzik) 58 zöldséget vizsgált meg az alapvető vitamintartalom és ásványi anyag/nyomelem tartalom alapján. Ezen a listán az édesburgonya első helyezést ért el. A második helyen a nyers sárgarépa szerepelt 🙂
Adható: a HT megkezdésétől.
A Nemzetközi Környezetvédelmi Munkacsoport szerint az édesburgonya azon 15 növény között szerepel, melyeket legkevésbé szennyezik növényvédő/rovarirtó szerekkel, ezért nem szükséges bio-verziót keresni.
Mire kell figyelni vásárláskor? Ne legyen rajta horzsolás/vágás/ütés, ne legyenek rajta puha foltok, barna foltok, és ne legyen fonnyadt. Amelyik már elkezdett csírázni, azt inkább anyáék egyék meg, ne a baba, bár elvileg semmi baja nem lesz tőle.
NEM SZABAD HŰTŐBE TENNI! Ha hazavittétek, száraz, sötét, hűvös helyen kb. 2 hétig áll el. Ha nincs ilyen a lakásban, akkor vagy főzd meg, elkészítve 2-3 napig eláll hűtőben, vagy meghámozva-felkockázva fagyaszd le és használatkor forró vízbe dobd bele. Nem veszít a minőségéből.
A legjobb lerben sütni, akkor tart meg a legtöbbet az ízéből, de végtelen variációban használható!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s